TARİHÇE

06.11.2014 2062

Okulumuz 1993-1994 öğretim yılında beş sınıfı ilkokul olarak eğitim öğretime başlayan Hüseyin Girgin İlköğretim Okulu adını arsayı Belediyeye bağış yapan rahmetli şahıstan almıştır.

Okul Çınartepe Mahallesi (Eski adıyla BAŞTARLA) Baruthane sokakta olup asri mezarlığın eteğine yapılmıştır. Bina tek katlı betonarme olarak inşa edilmiştir. Yedi dersliği, bir müdür odası ve bir de kazan dairesi mevcuttur.Kaloriferle ısıtılmakta olup, iç kısımda bir kız ve bir de erkek öğrencilerin yararlandığı tuvalet bulunmaktadır.

Okulumuz il merkezinde olup Valilik binasına 2 km. kadar uzaklıktadır. Ulaşım olanağı Asma, Rat, Üzülmez, Mithatpaşa dolmuş ve belediye otobüsleriyle sağlanmaktadır. Yürüme olarak da gidiş geliş yapılabilmektedir. Eğitim öğretimde ilkokul olarak mazisi yeni olan okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokula dönüşmüş; 135 öğrenci, 1 müdür, 10 öğretmen, 1 memur, 2 hizmetli ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir.

Hüseyin GİRGİN Kimdir? Okulumuz arsasını bağışlayan Hüseyin oğlu Hüseyin GİRGİN 1916 yılında doğdu. Babası Elvan Pazarcık köyünden gelerek Zonguldak'a yerleşmiş olup, Baştarla eski muhtarıdır. Girgin ailesi ''Muhtarlar'' sülalesi olarak anılmaktadır. Muhtarlar sülalesi olarak anılmalarının ardında; ailenin sosyal yaşama bağlılıkları, yardımseverlikleri ve çalışkanlıkları sebebi ile bu başarılarını yeni kuşlaklara aktarma kabiliyetleri yatmaktadır. Hüseyin GİRGİN dört kardeşten üçüncü olanı ve babasının tek oğludur. Kendisi beş kız, bir erkek çocuk babası ve onsekiz torun sahibidir. Hüseyin GİRGİN ilkokul mezunudur. Küçük yaşlardan beri sosyal çalışmaların içersinde olması sebebi ile eğitime eğilim gösterememiş bu O'nun içinde bir uhde olarak kalmıştır. Kendisinin eğitime olan ilgisinden çevresindeki insanların eğitim sorunlarını gidermeye çalışmıştır. Yaşlandığında bile eğitime katkı yapmaktan geri kalmamış, Çınartepe Mahallesine okul yapılması gündeme geldiğinde kendi arsasını önererek arsını bağışlamıştır. Bu davranışı ile vatandaş devlet dayanışmasının en güzel örneğini vermiş, eğitime büyük katkı sağlamış ve çevre insanların eğitim görmesine önayak olmuştur. Hüseyin GİRGİN 1989 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Vasiyeti üzerine okulumuzun adına adı verilmiştir. Ölümünden dört yıl sonra yapımı gerçekleştirilen okulumuz 1993 de eğitim öğretime başlamış, O'nun adını şerefle taşıyacak ve bu okulda öğrenim gören evlatlarımız O'nu minnet ve şükranla anacaktır.